Pretraživanje

Labinske Globe zvijezde

Ponedjeljak, 08. Studenog 2010. - 8:05

Srednja škola Mate Blažine iz Labina dobitnik je priznanja “Globe star”, koje dodjeljuje medunarodna organizacija za globalno pracenje okoliša Globe Program. Škola je projekt pracenja svjetlosnog onecišcenja kojega su osmislili ucenici i nastavnici pod nazivom “Neka nam Istra blista, ali ne po noci“ dostavila u bazu podataka ucenickih istraživackih radova. Rad je ocijenjen izuzetno kvalitetnim te mu je dodijeljena „zvjezdica“. Priznanje je to za kvalitetu kakvo se obicno dodjeljuje pojedinim zemljama za ukupan višegodišnji doprinos u istraživanjima.

Labinska srednja škola ukljucila se u Globe program 1998. godine i do sada je sudjelovala s 15 projekata. Projekt pracenja svjetlosnog onecišcenja na Labinštini traje od 2006. godine. Ucenici/maturanti  Srednje škole Mate Blažine - Anna Filipaš, Alberta Mohorovic i Karlo Stemberger sa svojim profesoricama/mentoricama - Mirom Hrvatin i Cedom Perko bili su vjerni sudionici u kampanji cime su zaslužili Globe Stars.

Globe Program djeluje od 1995. godine. U njega je ukljuceno 23 tisuca škola diljem svijeta s ukupno 54 tisuce ucitelja educiranih za vodenje, a do sada je 1,5 milijun ucenika obavilo oko 21 milijun mjerenja.

Povezane vijesti:

Visoka posjecenost web stranicama Srednje škole

Upisi u Srednju školu Labin

Dan otvorenih vrata Srednje škole Mate Blažine

Strucno usavršavanje ravnatelja srednjoškolskih ustanova

Labinjani uspješni na XIII. Smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola 2010.

Profesori iz Leverkusena u posjeti Labinu

Labinski srednjoškolci na Exposcuoli 2009. u Padovi

Labin posjetili bajski ucitelji

Donacija knjiga školskoj knjižnici