Pretraživanje

Labinska srednja škola kao dobar primjer darovitosti učenika

Ponedjeljak, 21. Veljače 2022. - 0:00

HRT je posjetio labinsku Srednju školu Mate Blažine i istaknuo ih kao školu čiji učenici osvajaju prva mjesta na olimpijadama, ali i kao školu čiji učenici naveliko koriste programe razmjene. Obišli su tako učenike koji su u pripremama za Olimpijadu o prirodnim i tehnološkim katastrofama, učenike koji kroz simulaciju vježbeničke tvrtke uče o ekonomskoj, ali i financijskoj pismenosti te one učenike koji se pripremaju za razmjenu ili su poput budućih kuhara u provedbi vlastitih projekata…

Upravo se tema darovitih učenika u proteklih nekoliko tjedana nametnula sama od sebe i kao okosnica susreta gradonačelnika Valtera Glavičića sa srednjoškolskim profesorima prilikom prijema uspješnih i nagrađivanih profesorica labinske srednje škole Mate Blažina te povodom predstavljanja uvođenja programa financijskog opismenjavanja u osnovne škole.

„Prepoznati različite oblike nadarenosti i talenata kod djece te usmjeravanje njihovih sposobnosti veliki je izazov i za roditelje i učitelje“, izjavio je tom prilikom Glavičić te istaknuo kako Grad Labin kroz redovne stipendije pokušava nagraditi najuspješnije studente i učenike, koji su u školskoj godini ostvarili izvanredne uspjehe.
„Mnoge aktivnosti namijenjene mladima koje provodimo kao gradska uprava govore u prilog tome da znamo prepoznati trud naših mladih Labinjana i vrednujemo ih, što kroz redovno stipendiranje ili sasvim novi dualni model stipendiranja, što kroz primjerice projekt karijernog usmjeravanja, kojim se nastoji od rane dobi usmjeriti i dodatno razviti talent djece. Vjerujem da povezivanjem svih bitnih dionika lokalnog tržišta rada i školstva možemo učiniti još više konkretnijih koraka za naše mlade“, zaključuje Glavičić.

HRT-ovu reportažu o uspješnim labinskim učenicima i učiteljima možete pogledati ovdje: HRT u školi čiji učenici osvajaju prva mjesta na olimpijadama