Pretraživanje

Labin Zdravi grad obilježava Svjetski dan kazališta za djecu i mlade

Srijeda, 13. Ožujka 2019. - 0:00

Labin Zdravi grad zajedno s Srednjom školom Mate Blažine, Osnovnom školom Matije Vlačića – PŠ Rabac i Osnovnom školom „Ivo Lola Ribar“ obilježava Svjetski dan kazališta za djecu i mlade u četvrtak, 21. ožujka 2019. u 18:00 sati u kinu Labin premijerom triju igrokaza i predstava od kojih su neke nastupile na Lidranu i predložene za državno natjecanje:

Bajka o potonulim zvonima – Srednja škola Mate Blažine
Morska škola – Osnovna škola Matije Vlačića, PŠ Rabac
Crvenkapica i dobri vuk – Osnovna škola „Ivo Lola Ribar“

Gosti manifestacije su glazbeno scenski studio Skiribico blu i Minicantanti te Plesni odjel i Ansambl udaraljkaša Umjetničke škole Matka Brajše Rašana.

Svjetski dan kazališta za djecu i mlade slavi se diljem svijeta kao priznanje djeci i mladim ljudima te njihovim pravima na obogaćivanje vlastitih iskustva i znanja kroz umjetnost i njihovu vlastitu kulturnu tradiciju, posebice kazališnu kulturu. Svjetski dan kazališta za djecu i mlade je inicijativa Međunarodne organizacije kazališta za djecu i mlade - ASSITEJ (Associiation Internationale du Theatre pour l Enfance et la Jeunesse). Pomoću mreže koja povezuje tisuće kazališta i samostalnih umjetnika iz svakog kutka svijeta, ASSITEJ izaziva stvaratelje kazališta za djecu i mlade da teže najvišim kriterijima kazališnih postignuća.

Slogan kampanje Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade je «Povedite dijete u kazalište». To je poziv roditeljima, bakama, djedovima da djecu o kojima brinu povedu u kazalište.

Svake se godine u kazalištima širom Hrvatske čita hrvatska poruka, a širom svijeta međunarodna poruka. U Labinu će hrvatsku poruku pročitati  Dino Peruško, učenik Osnovne škole Matije Vlačića i sudionik Lidrana predložen za državno natjecanje.

DOBRODOŠLI!