Pretraživanje

Konstituirano Gradsko vijeće, predsjednica Eni Modrušan

Ponedjeljak, 07. Lipnja 2021. - 0:00

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Labina, prvog istarskog grada koji je nakon lokalnih izbora oformio novi saziv Gradskog vijeća, održana je danas, 7. lipnja.  Za predsjednicu je jednoglasno izabrana Eni Modrušan.

Gradsko vijeće Grada Labina za mandatno razdoblje 2021. – 2025.  čine: Eni Modrušan, Lari Zahtila, Vesna Šćira Knapić, Đulijano Kos, Rasim Halilović, Bruna Gobo, Piero Glavičić, Renata Kiršić i  Alenka Verbanac s liste IDS-ISU, Tanja Pejić i Mladen Bastijanić s liste Demokrata, Valdi Gobo i Katarina Filipović SDP, Silvano Vlačić Kandidacijska lista grupe birača te Nenad Boršić s liste HDZ-a.

Sukladno Zakonu o lokalnim izborima gradonačelniku Grada Labina Valteru Glavičiću i njegovoj zamjenici Federiki Mohorović Čekada, mandat u Gradskom vijeću Grada Labina miruje po sili zakona, te iste zamjenjuju Renata Kiršić i Alenka Verbanac s liste IDS-ISU.

Sjednicu je temeljem Zakona o lokalnim izborima sazvala i otvorila pročelnica Upravnog odjela za poslove Gradonačelnika, Gradskog vijeća i opće poslove Grada Labina, Loreta Blašković te je istu vodila do  izbora predsjedavajućeg. Nastavak vođenja sjednice preuzela je Eni Modrušan s liste koalicije ( IDS-ISU) koja je osvojila najviše glasova.

U proceduri konstituirajuće sjednice oformljene su Mandatna komisija u sastavu Renata Kiršić (predsjednica), Piero Glavičić  i Nenad Boršić te Komisija za izbor i imenovanja u sastavu Lari Zahtila, predsjednik te članovi Rasim Halilović, Alenka Verbanac, Valdi Gobo i Tanja Pejić.                                                   

Za predsjednicu je jednoglasno izabrana Eni Modrušan koja je zahvalila svima koji su podržali njezinu kandidaturu te koji su joj dali glas. Rekla je kako vjeruje da će u ovom mandatu Gradsko vijeće Grada Labina  nastaviti raditi konstruktivno i  argumentirano te na dobrobit svih građana Labina.

Za kraj današnje sjednice, vijećnicima se obratio i gradonačelnik Grada Labina, Valter Glavičić istaknuvši prije svega zahvalnost građanima na ponovnom odabiru za gradonačelnika svog rodnog grada, grada u kojem je odrastao i podigao svoju obitelj što predstavlja veliku čast ali i ponos te obavezu. Jednako tako čestitao je svim izabranim vijećnicima kao i predsjednici vijeća Eni Modrušan.

„Iskreno se radujem i nadam se kako će kao i u prošlom mandatu i ovaj saziv Gradskog vijeća biti za primjer i pokazati svima kakav smo grad te da ćemo u najboljem svjetlu svi zajedno predstavljati upravo one koji su nas birali, naše sugrađane. Zato vam još jednom čestitam i želim uspješan rad i suradnju na dobrobit naše zajednice.“ – zaključio je gradonačelnik Valter Glavičić