Pretraživanje

Kinu Labin odobrena financijska podrška Ministarstva kulture i medija za nabavku novih sjedala

Četvrtak, 24. Veljače 2022. - 0:00

Uz novi dodatni vizualni identitet Kina Labin, koji je ovih dana osvanuo na društvenim mrežama, iz labinskog kina stižu još jedne lijepe vijesti - Kino Labin pri Pučkom otvorenom učilištu ostvarilo je financijsku podršku Ministarstva kulture i medija za nabavu novih sjedala u Kinu na parteru s čak 150.000,00 kn sufinanciranja. Ukupan trošak ulaganja procijenjen je na 242.000,00 kn, a realizirati će se uz podršku Grada Labina te vlastitim sredstvima Učilišta.

Inače, na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH za 2022. godinu za gradnju, rekonstrukciju i opremanje kulturne infrastrukture prijavljeno je 637 programa, a za njih 219 odobreno je financiranje u ukupnom iznosu od 37.414.000 kuna, izvijestili su iz Ministarstva.

Nakon ostvarenih sredstava u 2015. godini za digitalizaciju Kina ostvaren je značajan pomak u kvaliteti prikazivanja filmova, a Ministarstvo je tada sufinanciralo digitalizaciju svih kinoprikazivača. Uz moderan projektor i platno došlo je vrijeme na sustavno ulaganje u interijer kino dvorane. Tijekom 2020. godine kada je kino bilo zatvoreno zbog epidemiološke situacije, djelatnici Učilišta samostalno su uredili parter i balkon te je stvoren veći razmak između stolica što doprinosi komoditetu i provedbi epidemioloških mjera koje su još na snazi, a zamijenjen je i dio tepisona. Kako bi uživanje u kino projekcijama i kino programu bilo što ugodnije za sve uzraste, uz podršku Ministarstva nabavit će se nova moderna sjedala prilagođena potrebama dvorane u kojoj se, osim kino projekcija, odvijaju i kazališne predstave te koncertni program Umjetničke škole Matko Brajša Rašana.

Osim toga, u kinu Labin najavljuju i veoma bogat program za veljaču i ožujak, a obzirom da su u tijeku školski praznici, vrijeme možete provesti kvalitetno uz filmove za djecu i mlade! Najave događanja i zanimljiv program možete pratiti putem službene facebook stranice na Kino Labin

Kino program 2.png (118 KB)