Pretraživanje

Karla Golja Milevoj sudjelovala na međunarodnom webinaru na temu "Covid19 – globalni stavovi"

Ponedjeljak, 18. Svibnja 2020. - 0:00

Karla Golja Milevoj, profesorica engleskog jezika iz Srednje škole Mate Blažine Labin, sudjelovala je kao predavač na međunarodnom webinaru u organizaciji Europskog centra pri Sveučilištu Urbana-Champaign, Illinois, na temu "Covid19 – globalni stavovi", kao jedina predstavnica iz Hrvatske, u društvu predstavnika obrazovnih stručnjaka iz Njemačke, Italije, Nizozemske, Poljske, Slovačke, Ujedinjenog Kraljevstva, te SAD-a. 

Ova se prilika pružila polaznicima ovogodišnjeg TED programa (The Transatlantic Educators Dialogue), čiji je prof. Golja Milevoj vjerni polaznik već 7 godina.

Predavači su razgovarali o nastavi na daljinu za vrijeme pandemije u njihovim zemljama, a koja je donijela ogromne promjene kako u privatnom, tako i u profesionalnom životu svakog nastavnika diljem svijeta.

„Bilo je to jedno iznimno iskustvo, prilika za dijeljenje primjera dobre prakse, trenutak za promišljanje o tome gdje smo trenutno i kud želimo ići, o tome što radimo dobro i što bi mogli popraviti”, govori nam prof. Golja Milevoj i nastavlja: „Shvatili smo da svi dijelimo slična iskustva, bez obzira odakle smo, neovisno o predmetima i razredima koje podučavamo”. Nakon predavanja, predavači i sudionici webinara podijeljeni u grupe, nastavili su razgovarati u manjim skupinama.