Pretraživanje

Kako je preko noći lijepa vijest postala zabrinjavajuća vijest

Petak, 14. Srpnja 2023. - 0:00

Uvijek se veselimo kada naše građane informiramo o novim radovima, zahvatima, investicijama, jednostavno rečeno ulaganjima, financijski većih ili manjih, ali onih koja doprinose kvaliteti života i standarda upravo građana.

Tako je danas bilo u planu objaviti informaciju da je TD 1. Maj d.o.o. Labin nabavio i montirao nove  kante za odvojivo prikupljanje smeća u urbanim i najfrekventnijim  dijelovima Rapca i Labina, odnosno da su neke dotrajale zamijenjene ali i da su dodane nove i to baš atraktivne, ako se to za kantu za otpad može reći, ali svakako suvremenog dizajna. U Starom gradu Labinu postavljene su četiri nove kante i to jedna kod Circcola, a ostale na potezu od autobusne stanice kod Gradskog groblja do igrališta Đil.

One su danas „sretne kante za škovace“, jer su i jutros lijepe i nove. Izdržale su noć bez oštećenja.  

Iste sreće nisu bile nove kante na rabačkoj šetnici od Maslinice do Rive, gdje je postavljeno 9 plastičnih spremnika za otpad volumena 50 litara,  jedna reciklažna kanta za otpatke kapaciteta 3 x 40 litara i koš za pseći izmet. Ruka neodgojenih vandala gonjena silom destrukcije ostavila je već prve noći svoj rukopis na 5 novih kanti. Ili je to možda izražavanje ljubavi prema kantama za otpad??

Što god bilo, zabrinjavajuće je. Ostaje pitanje: tko je zakazao u odgoju naših mladih i kako suzbiti ispoljavanje agresije u bilo kom obliku.  Batinom ili mrkvom?? Kaznom ili odgojem?        

  IMG_2824.JPG (173 KB)IMG_2825.JPG (131 KB)