Pretraživanje

Još dva pokala za jedrilicare JK Kvarner

Utorak, 14. Kolovoza 2012. - 10:44

Nakon Crikvenicke regate u ožujku i Državnog prvenstva za klasu Optimist u lipnju najmladi jedrilicari ponovo su se okupili u Crikvenici. Od subote 11. do nedjelje 12. kolovoza, natjecatelji Jedrilicarskog kluba Kvarner ucestvovali su na regati Dani Grada Crikvenice za klase Optimist, Laser 4.7, Laser Radial i Laser Standard u organizaciji jedrilicarskog društva Val. Na regatu se odazvalo 61 natjecatelj u klasi Optimist.

Jedrilicarski klub Kvarner predstavljali su Leon Kalac, Paola Miletic, David Medancic, Antonio Milevoj i Goran Šime Stipanov.

U subotu, prvog dana regate, održan je tek jedan plov po vjetru promjenjivog smjera nakon više prekida i ponovljenih startova. U nedjelju, drugi dan, uvjeti na moru nisu se popravili, po slabom vjetru održan je konacan drugi plov.

Nakon dva održana plova cak tri jedrilicara Kvarnera bila su u prvih deset. Leon Kalac zauzeo je 4. mjesto, sljedeci na 5. mjestu u ukupnom poretku bio je David Medancic koji je ujedno bio i najbolji jedrilicar s osvojenim 1. mjestom u konkurenciji djecaka do 12 godina. Unutar prvih deset plasirao se još Antonio Milevoj na 8. mjestu u ukupnom poretku. Paola Miletic zauzela je 22. mjesto u ukupnom poretku i 3. mjesto u konkurenciji djevojka do 12 godina. Najmladi jedrilicar Kvarnera, Goran Šime Stipanov zauzeo je 50. mjesto u ukupnom poretku.