Pretraživanje

Javni poziv za volontere Centra za pomoc starijim osobama „Centar +65“

Utorak, 19. Veljače 2013. - 10:51

Grad Labin i Gradanski odbor za provedbu projekta pozivaju sve zainteresirane gradane-volontere da sudjeluju u radu „Centra +65“ – Centra za pomoc starijim osobama. Volonteri ce imati priliku obavljati poslove:   

-  pomoc pri organizaciji kulturnih i zabavno sportskih aktivnosti kao što su olimpijada za osobe trece životne dobi, pjesnicke veceri, turniri u kartanju i šahu i ostale aktivnosti natjecateljskog duha,

- tehnicke podrške u pružanju usluga Centra,

- rada na strateškom planu razvoja Centra s voditeljicom Centra i predstavnicima Gradanskog odbora,

- anketiranje korisnika programa Centra te uskladivanje plana razvoja sa rezultatima ankete,

- dizajnerske i graficke usluge, 

- njege i pomoci u kuci,

- pomoci u nabavci namirnica, lijekova i ostalih potrepština,

- pomoci u obavljanju kucanskih poslova i uredenja okucnica.

Svi ce zainteresirani volonteri imati ce priliku proci kroz edukacije o tehnikama dizajna, te treninge o pravima i obavezama volontera, strateškom planu razvoja organizacije i razvoju vještina volontera (timski rad, javni nastup) od strane Udruge za mlade Alfa Albona.

Centar za pomoc starijim osobama „Centar +65“ oblik je izvaninstitucionalne skrbi za starije osobe (iznad 65 godina) na lokalnoj razini u cilju poboljšanja kvalitete njihovog života i pomoci u obavljanju svakodnevnih poslova. Cilj „Centra +65“ je da kroz svoj program i rad volontera osobama trece životne dobi osigura dostojanstveno starenje, a volonterima kroz osobni angažman osjecaj solidarnosti, smisla i ispunjenosti.  Svi zainteresirani volonteri mogu se javiti na broj telefona 052/866-841 (Grad Labin) ili 095 846 5656 (Udruga Alfa Albona) i na mail alfaalbona@gmail.com do 26. veljace 2013. godine. 

Ovaj projekt provodi se zahvaljujuci financijskoj potpori Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva na temelju Sporazuma o sufinanciranju projekta društvenog razvoja u lokalnoj zajednici potpisanog izmedu Grada Labina i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.


Prilozi