Pretraživanje

Izvješce sa sjednice Skupštine Saveza sportova Grada Labina

Srijeda, 23. Siječnja 2013. - 12:29

Na jucer održanoj sjednici Skupštine Saveza sportova Grada Labina usvojen je Izvještaj o radu i Izvještaj o izvršenju Financijskog plana Saveza sportova za 2012. godinu, te Izvještaj Nadzornog odbora.

Prihvacen je i Financijski plan Saveza sportova Grada Labina za 2013. godinu. Ukupan prihod Saveza sportova Grada Labina iznosi 2.376.000,00 kuna od cega Grad Labin osigurava 2.355.000,00 kuna. Na sufinanciranje sportskih udruga Grada Labina otpada 1.300.000,00 kuna  a podupire se rad  32 sportske udruge s podrucja Grada Labina. Najviše sredstava, odnosno 59 posto izdvaja se za sportske klubove: RU „Mladi Rudar“ Labin, ŽRK „Rudar“ Labin, NK „Rudar“ Labin.

Iznos od 936 tisuca kuna namijenjen je za ostale namjene, kao što je korištenje sportskih dvorana, lijecnicki pregledi sportaša, prijevoz sportaša na službena natjecanja i druge namjene u cilju zadovoljenja potreba labinskog sporta.

Preostali iznos od 140 tisuca kuna odnosi se na financiranje djelovanja Sportskog saveza Grada Labina.  

Na istoj sjednici usvojene su izmjene i dopune Pravilnika o uvjetima i kriterijima za financiranje sportskih udruga i Pravilnika o financiranju rada strucnih kadrova. Usvojena je i nova Kategorizacija sportova SSGL za novi olimpijski ciklus 2013. – 2016., dok je Atletski klub „Albona“ primljen u punopravno clanstvo Saveza sportova Grada Labina kao 33. udruga clanica.

Na sjednici je donijeta  i odluka da se Nogometno središte  Labin iskljucuje iz Saveza sportova, ako do 15. ožujka ne regulira svoj status u Uredu državne uprave u Istarskoj županiji i u Savez ne dostavi Izvod iz registra udruga.