Pretraživanje

Izabrani najuređeniji izlozi, terase i interijeri

Utorak, 29. Prosinca 2015. - 13:33

Danas su u prostorijama Grada Labina dodijeljene nagrade za najuređenije izloge, terase i interijere koji svojom originalnošću, kreativnošću, estetskim skladom doprinose blagdanskom ugođaju u našem gradu. U razdoblju od 16. do 22. prosinca 2015. godine Komisija za odabir najuređenijeg izloga, terase i interijera na području Grada Labina, u sastavu Irina Belušić Maggi, Ivona Verbanac, i William Negri, izvršila je obilazak izloga, terasa i interijera i donijela odluku o odabiru najuređenijih.

Tulio Demetlika, gradonačelnik grada Labina zahvalio se dobitnicima nagrada, obrtnicima i poduzetnicima koji su se potrudili i božićno novogodišnje blagdane popratili dekorativno i sadržajno te to istaknuli u svojim izlozima i time doprinijeli sveukupnoj blagdanskoj atmosferi u gradu, ali isto tako naglasio kako će Grad Labin i u nadolazećim godinama poticati ovakve aktivnosti i učešće vlasnika u oplemenjivanju izloga i balkona.

Prvo mjesto nije dodijeljeno. Razlozi leže u tome što su se članovi Komisije jednoglasno složili da je  kvaliteta uređenja izloga i terasa ove godine na niskom nivou, tim više što smo imali priliku u istom sastavu Komisije uoči Božića 2012. godine sprovesti jednakovrijedno ocijenjivanje, te putem iskustva zaključiti da se mogu urediti izlozi koji bi na osnovu svih kriterija ocjenjivanja dali činjenični i upečatljiv dojam zasluge prve nagrade. Drugo mjesto osvojila je Trgovina ENOTEKA TERRA, vlasnika Petra Kneževića (Stari Grad) u vidu novčane subvencije u iznosu od 2.000,00 kn, a treće mjesto Fotografski studio INDIGO BLU, vlasnice Aleksandre Đorđić (Zelenice) u vidu novčane subvencije u iznosu od 1.500,00 kn.

Obilaskom terena članovi Komisije došli su do jedinstvenog zaključka da veliki broj vlasnika obrta ulaže puno truda i kreativne energije u uređenje svojih unutarnjih prostora, u nekim slučajevima i u puno većoj mjeri nego u uređenje izloga. Isto tako shvatili smo da pojedine djelatnosti kao što su frizerski saloni ili restorani, nemaju mogućnosti urediti svoje izloge jer im prostorna rješenja ili posebni zahtjevi to ne dozvoljavaju. Iz tih razloga, a i zbog činjenice da postoji veliki broj vlasnika takvih lokala, ove godine dodijeljene su dvije nagrade za najuređenije interijere u božićno-novogodišnjem ugođaju. Nagrade za najuređenije interijere dodijeljene su kavani i konobi VELO KAFE, vlasnika Lea Viškovića (Stari Grad) u vidu novčane subvencije u iznosu od 3.000,00 kn, te frizerskom salonu MISTYC, vlasnice Tine Bastijanić (Zelenice) u vidu novčane subvencije u iznosu od 2.000,00 kn.

Komisija je pohvalila i uređenost slijedećih izloga i terasa: pizzeria Napoli (Stari Grad), trgovine Lulu & Lolita, Senia, Diadema (u ulici Zelenice), zlatarna Oroshi (u ulici Zelenice),  frizerski salon Tina i frizerski salon Tweety (u ulici Zelenice), trgovine Mariage i Linea Casa (Pijacal) i trgovina Secondo (Kature). Od interijera pohvalili su trgovinu Enoteka Terra i  konobu Kvarner (Stari Grad), frizerski salon Tina i frizerski salon Tweety (u ulici Zelenice) i restoran Pepe Rosa (na Marcilnici).

Dobitnici nagrada

Enoteka Terra

Indigo blu

Velo kafe


Frizerski salon "Mistyc"


Prilozi