Pretraživanje

Iza nas tri dana vrhunske glazbe Labin Jazz Festivala

Ponedjeljak, 10. Srpnja 2023. - 0:00

Labin Jazz Festival službeno je zatvoren u subotu, 8. srpnja, a u tri dana, koliko je trajao festival, publika je mogla uživati u bogatom glazbenom programu. Sve festivalske večeri održale su na ljetnoj pozornici kod Špine, a održano je pet koncerata.

Festival otvorio jedan od najpoznatijih hrvatskih jazzista - Elvis Stanić French Touch Trio a uz  njega nastupili su Spartaco Črnjarić na gitari, Darko Mihelić na kontrabasu i Andy Cech na bubnjevima. Energična a istovremeno nadahnuta glazba kombinirana zvucima harmonike, gitare i kontrabasa publiku je vodila tangom, francuskom šansonom i valcerom a oduševljena labinska publika dva put je Elvisa vraćala na pozornicu.  U petak, drugu večer labinskoj su se publici predstavili gosti iz Slovenije „Just Friends Quartet“, kojeg čine Bojan Volk na saksofonu, Marko Petrušić na klaviru, Enos Kugler na bubnjevima i Nikola Matošić na kontrabasu.  

„Just Friends Quartet“ je klasični, tradicionalno orijentirani jazz combo sastav koji njeguje i reinterpretira zvuk kvarteta legendarnog saksofonista Sonnyja Rollinsa iz 1950. godine. Večer su zatvorili Puležani okupljeni u “Leon Brenko trio” u sastavu Marco Quarantotto na bubnjevima, Bojan Skočilić na kontrabasu, dok je Leon Brenko svirao klavir. Leon Brenko se prisjetio kako njemu Labin dosta znači pošto je u upravo u ovom gradu  napravio svoje prve korake u glazbi.

Zadnja večer festivala pripala je najmlađim glazbenicima cijelog festivala “Dino Ivelja Quartet”. Dino Ivelja je svirao na bass gitari, Leonard Berisha na bubnjevima, Luka Vrbanec na saksofonu, a Zvonimir Radešić na gitari koji su se žestokom svirkom jako svidjeli labinskoj publici, koja ih je aplauzom vraćala na pozornicu.

Labin Jazz Festival održan uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.


IMG_2765.jpg (134 KB)4c0c5dc6-bfa6-4632-83a8-a788d7c4118d.JPG (158 KB)