Pretraživanje

In memoriam – Romano Černjul

Srijeda, 11. Studenog 2020. - 0:00

U osamdesetoj godini života, napustio nas je Romano Černjul, naš sugrađanin, prijatelj, kolega, koji je ostavio duboki trag u nedavnoj povijesti grada kako kroz svoje poslovno, političko ali i sportsko djelovanje.

Rođen je 1940. godine u selu Rašani kod Ružića. Pohađao je Osnovnu školu „Ivo Lola Ribar“, Arhitektonsku srednju školu u Rijeci, a nakon toga Tehničku školu u Mariboru.

Gospodin Černjul, kroz svoju je iznimno uspješnu karijeru obnašao dužnosti direktora poduzeća Učka Građevno i Kvarnerplastika te Fonda u stambenom i komunalnom gospodarstvu. Od 1998. do 2003. bio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarenje prostorom Grada Labina.

Ostat će upamćen kao iznimna osoba i kolega, kao osoba koja je bila inicijator brojnih projekata u gradu, ali i osoba koja je pravovremeno detektirala probleme te iste sa velikom predanošću rješavala. Svojim je radom, optimizmom i entuzijazmom, pristupom i kolegijalnošću ostavio dubok trag u gradskoj upravi Grada Labina i široj zajednici.

Bio je dugogodišnji sportski djelatnik, odnosno predsjednik NK Rudara, ali i aktualni član Skupštine i počasnog Izvršnog odbora istog kluba. Veoma aktivan i na planu zaštite, spašavanja i vatrogastva na Labinštini i Istri u cjelini te mu je zbog toga dodijeljena i Plaketa u znak priznanja za svestranu i svesrdnu aktivnost od strane Vatrogasne zajednice Istarske županije.

Brojne su gospodarske, društvene i političke funkcije koje je naš Romano obnašao, ali ono što ga je posebno krasilo bila je velika ljubav prema Labinu i Labinštini koju je unosio u sve što je radio. i na tome mu iskreno hvala.

Gospodine Romano, neka vam je laka ova istarska zemlje koju ste toliko voljeli!