Pretraživanje

I ove godine u Dječjem vrtiću „Pjerina Verbanac“ dovoljno mjesta za sve labinske mališane!

Petak, 19. Lipnja 2020. - 0:00

Sva djeca predškolske dobi čiji su roditelji predali zahtjeve i potpunu dokumentaciju za upis u Dječji vrtić „Pjerina Verbanac“ Labin, te zadovoljavaju propisane uvjete, bit će upisana u jasličke i vrtićke skupine.

Iz Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ stigla je obavijest za roditelje i skrbnike da je 19. lipnja 2020. godine Povjerenstvo za upis djece u Dječji vrtić donijelo Prijedlog liste reda prvenstva temeljem članka 16. Pravilnika o upisu djece u Dječji vrtić “Pjerina Verbanac” Labin. Temeljem istoga, dana 19. lipnja 2020. godine na oglasnoj ploči matičnog Vrtića te na mrežnim stranicama Vrtića objavljen je Prijedlog liste reda prvenstva.

Na Prijedlog liste reda prvenstva roditelji mogu izjaviti prigovor u roku od osam dana od dana objave Prijedloga liste, odnosno najkasnije do 27. lipnja 2020. godine. Prigovor se u pisanom obliku dostavlja Povjerenstvu osobno ili putem pošte na adresu Vrtića – Prilaz Kršin 2, Labin s naznakom „za Povjerenstvo za upise – prigovor“.

„Više od dva mjeseca u labinskim dječjim vrtićima i jaslicama nije se čuo dječji smijeh. Roditelji su svo to vrijeme brinuli na koji način će se odvijati situacija s proglašenom epidemijom koronavirusa, ali je i Grad Labin imao sluha za njih pa je od zatvaranja vrtića u ožujku do kraja svibnja trošak roditelja u cijeni dječjeg vrtića u potpunosti podmiren iz gradskog proračuna. U posljednje dvije godine investicijama Grada vrijednim više od 4 milijuna kuna proširili smo kapacitete i poboljšali uvjete boravka djece u jaslicama i vrtiću. Osim kompletne energetske obnove centralnog dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“, nadograđen je i vrtić „Gloria“ u trenutku kad je to bilo najpotrebnije. I danas, kad su objavljeni rezultati upisa, labinske roditelje „ne boli glava“, odnosno, brige za nedostatkom kapaciteta u jaslicama i vrtiću više nema. Pozitivna vijest je i to što je ove godine postojao izrazito velik interes za upisom u jaslice, te je gotovo polovica upisane djece jasličke dobi. Ovaj optimističan podatak ulijeva nam nadu u popravljanje demografske slike našega grada.“ – izjavila je zamjenica labinskog gradonačelnika Federika Mohorović Čekada