Pretraživanje

Gradsko vijeće mladih

Zdravlje, socijalna politika i mladi > Mladi > Gradsko vijeće mladih

Gradsko vijeće mladih djeluje već 17 godina, a čini ga 21 vijećnik izabran u svakom razrednom odjeljenju od petog do osmog razreda u Osnovnoj školi  «Ivo Lola Ribar» i Osnovnoj školi Matije Vlačića, te 1. – 4. razreda u Srednjoj školi Mate Blažine. Projektni tim čine učenici koji se biraju iz redova Vijeća učenika (7 učenika), dok se u prošireno Gradsko vijeće mladih mogu uključiti svi zainteresirani učenici škole. Osim učenika dio projektnog tima su i dvije voditeljice.

Cilj Gradskog vijeća mladih je razvijanje sposobnosti iznošenja vlastitih stavova, kritičkog mišljenja te uključivanje mladih u život lokalne zajednice. Motivirati i aktivirati samostalno djelovanje djece i mladih u javnom iznošenju svojih potreba, interesa i zahtjeva prema lokalnoj zajednici i na taj način otvoriti i razviti aktivnu komunikaciju između tijela gradske vlasti i mladih.

Rad Gradskog vijeća provodi se u okviru projekta Labin Zdravi grad. Voditeljice Gradskog vijeća mladih u Osnovnoj školi Matije Vlačića su Silva Tenčić i Silvia Česnik, u Osnovnoj školi "Ivo Lola Ribar" Jasmina Beloč i Ivana Griparić Fable i u Srednjoj školi Mate Blažine Ana  Paliska i Laura Kokot.

Prilozi


;