Pretraživanje

Gradonacelnik primio Ombrettu Belic Ilijašic, dobitnicu nagrade HTZ- a za životno djelo

Petak, 23. Listopada 2015. - 10:53

Ovogodišnja za nagrada za životno djelo Anton Štifanic koju dodjeljuje Hrvatska turisticka zajednica kao posebno priznanje za iznimni doprinos pojedinaca i tvrtki/ustanova u razvitku turizma Republike Hrvatske u rukama je naše sugradanke gde  Ombrette Belic Ilijašic, što je bio i povod za prijem te izuzetne žene, menaderice i turisticke djelatnice kod gradonacelnika Grada Labina ujedno i predsjednika Vijeca Turisticke zajednice Grada Labina Tulia Demetlike.

Turisticka zajednica Grada Labina prijavila je gdu Ombrettu Belic Ilijašic za tu prestižnu nagradu koja znaci priznanje ljudima, tvrtkama i ustanovama kojima turizam nije samo posao nego i profesionalni izazov i životno opredjeljenje.

A upravo je tim rijecima gda. Belic-Ilijašic  danas zahvalila na prijemu i na kandidaturi, kazavši kako je samo radila svoj posao, doduše stavljajuci najcešce posao prije obitelji.

Danas smo ovdje da cestitamo našoj sugradanki Ombretti Belic Ilijašic koja je ostavila dubok trag u razvoju turizma Labina i Rapca i šire i neupitan je uzor mnogim naraštajima današnjih istaknutih strucnjaka u toj djelatnosti. Obnašala je vrlo odgovorne rukovodne funkcije u hotelskom poduzecu Rabac i s tih je pozicija neumorno provodila svoju viziju razvoja poduzeca. Njen rad je prepoznat za što je i nagradena nagradom za životno djelo Anton Štifanic, rekao je gradonacelnik Tulio Demetlika.

Cijeli radni vijek provela je u hotelskom poduzecu Rabac, a Glavni Ured HTZ-a ju je angažirao kao suradnicu u kreiranju obrazaca planiranja i izvještavanja za cijeli ustroj turistickih zajednica u Hrvatskoj. Radeci na tim poslovima prošla je gotovo sve turisticke zajednice u Hrvatskoj i pružila neprocjenjivu pomoc djelatnicima sustava. I danas, iako u mirovini, neumorno i dalje uci s entuzijazmom vrijednim divljenja. Gospodu Belic-Ilijašic , nakon rada u turizmu, upoznali i kao stecajnu upraviteljicu, te je upravo zahvaljujuci njoj uspješno okoncan postupak  stecaja Labinkomerca. I na tim poslu vodila je racuna o vjerovnicima i radnicima, te je upravo zahvaljujuci njenoj zasluzi, danas vecina prostora u funkciji`, dodao je gradonacelnik Demetlika.

Prijemu je bila nazocna direktorica Turisticke zajednice Grada Labina gda. Radmila Paliska Kos, donedavni predsjednik Uprave Valamara Edi Cernjul  te Euro Juricic, oboje clanovi Vijeca TZ Grada Labina. Radmila Paliska Kos  naglasila je kako je gda. Belic – Ilijašic kontinuirano radila na  svom obrazovanju i  stjecanju raznih potrebnih vještina a isto je tražila i od svojih suradnika pa se slobodno može reci da je u mnogim aspektima bila predvodnik nužnih promjena u hotelijerstvu Rapca, Istre pa i Hrvatske (razvoj informacijskih sustava, uvodenje animacije, rekonstrukcija hotela u skladu sa zahtjevima tržišta prije mnogih drugih, uvodenje controllinga).

Edi Cernjul prisjetio se kako je gda.  Ombretta uvijek imala vremena za mlade ljude koji su se obrazovali za rad u turizmu i hotelijerstvu i bila je neupitan uzor mnogim naraštajima današnjih istaknutih strucnjaka u toj djelatnosti. Puno je radila s ljudima ali je  uvijek pronalazila vremena za razgovor. Na otvoren i pošten nacin govorila je ljudima u cemu su dobri, a u cemu mogu biti još bolji.

Euro Juricic dodao je kako je citav život proveo na partnerskoj strani, u turistickoj agenciji, te naglasio da je gda. Belic-Ilijašic uvijek je imala osjecaj za posao, suradivala je s brojnim agencijama, te je  svaku  jednako vrednovala, bez obzira koliki kapacitet zakupa ima u Rapcu.