Pretraživanje

Gradonacelnik posjetio mališane djecjih vrtica i primio ucenike osnovne škole

Ponedjeljak, 05. Listopada 2015. - 12:44

 Zapoceo je Djecji tjedan, a danas prvog dana djecjeg tjedna obilježavamo `Medunarodni dan djeteta`. Pod motom „Ljubav djeci prije svega“ u gradovima i opcinama vec više od trideset godina prvi puni tjedan u listopadu obilježava se upravo Djecji tjedan. Nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji se skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu.

Tim je povodom Gradonacelnik Grada Labina Tulio Demetlika posjetio djecu djecjih vrtica „Pjerina Verbanac“ i „Gloria“. Djeci je poklonio voce i pribor za crtanje, a ona su uzvratila likovnim radovima te pjesmama „Ide jesen“ i „Kad si sretan“, a zajedno su zapjevali pjesmu „Zaspaj Pave“. Istoga jutra, primio je ucenike 8. razreda Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ u Gradskoj upravi Grada Labina koji su potom obišli ured gradonacelnika, maticni ured i upravne odjele grada. Sutra ce Gradsku upravu posjetiti ucenici šestih razreda OŠ Matije Vlacica i cetvrtih razreda OŠ „Ivo Lola Ribar“.

Ujedno, Grad Labin poklanja svojim najmladim sugradanima projekciju animiranog filma „Medvjedic Paddington“. Projekcija filma održat ce se u Kinu Labin u petak, 9. listopada 2015. godine u 9,30 za djecu djecjih vrtica te u 11,30 za ucenike labinskih osnovnih škola od I-IV razreda.