Pretraživanje

Gradonacelnik Grada Labina i njegova zamjenica na svecanoj dodjeli nagrade „Europski tjedan mobilnosti 2011.“ u Bruxellesu

Petak, 09. Ožujka 2012. - 17:15

05. i 06. ožujka Gradonacelnik Grada Labina, Tulio Demetlika i njegova zamjenica, Eni Modrušan,  prisustvovali su na poziv svecanosti dodjele nagrade Europskog tjedna mobilnosti 2011. u Bruxellesu. Svecanosti su iz Hrvatske prisustvovali i predstavnici Grada Zagreba, koji je ove godine bio medu prva tri finalista, te predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Preostali finalisti su bili gradovi Bologna (Italija) i Larnaka (Cipar).

Nagrada, „EMW Award 2011“ dodijeljena je na svecanoj ceremoniji u Muzeju glazbenih instrumenata u Bruxellesu talijanskom gradu Bologna, dok su Zagreb i Larnaka podijelili drugo mjesto. Grad pobjednik nagraden je snimanjem besplatnog trominutnog promotivnog videa na engleskom i materinjem jeziku kojim ce istaknuti svoja postignuca kao prvaka održivog urbanog prometa u Europi. Nagradu su dodijelili povjerenik za okoliš Janez Potocnik i povjerenik za promet Siim Kallas.

Naime, gradonacelnik i zamjenica sudjelovali su u Bruxellesu i u radu radionica na kojima su imali priliku razmijeniti iskustva i najbolje prakse te pomoci u osmišljavanju kvalitetnijeg programa kako bi Europski tjedan kretanja 2012. bio masovniji i još uspješniji.

 

Grad Labin je za provodenje aktivnosti u okviru Europskog tjedna mobilnosti 2011., izdvojen u uži izbor deset najboljih sudionika, temeljem ocjene prijave za nagradu „Europski tjedan kretanja 2011.“ od strane strucnog žirija.  

Prema priopcenju Ministarstva zaštite okoliša i prirode, ponovnim ulaskom Zagreba i Labina u uži izbor nastavljen je niz sjajnih rezultata hrvatskih predstavnika, pri cemu je najveci uspjeh osvajanjem nagrade "Europski tjedan kretanja 2007." ostvario grad Koprivnica.

Medu 2.268 sudionika, uz Labin i Zagreb, bilo je još 16 hrvatskih gradova - Crikvenica, Cakovec, Dubrovnik, ?urdevac, Ivanic-Grad, Koprivnica, Krapina, Mali Lošinj, Nova Gradiška, Osijek, Pula, Rijeka, Šibenik, Trogir, Zabok i Zadar.