Pretraživanje

Gradani - volonteri velikog srca

Četvrtak, 14. Ožujka 2013. - 6:42

U ponedjeljak, 11. ožujka u prostorijama Velike vijecnice Grada Labina uspješno je održana prva edukacija na temu volonterizma za volontere Centra za pomoc starijim osobama Labin „Centar +65“.

Radionicu o pravima i obvezama volontera vodio je Alen Halilovic predsjednik Udruge Alfa Albona, a uz voditeljicu Centra Tanju Frankovic, edukaciji je prisustvovalo ukupno 11 volontera. Sudionici edukacije su sa zanimanjem pratili izlaganje predavaca o volonterizmu i njegovom znacaju u društvu, pravima koja su im zagarantirana Zakonom o volonterstvu, ali i o obvezama koje kao sudionici projekta moraju ispuniti.

Volonteri ce ovisno o svom znanju, vještinama ali i željama obavljati poslove njege i pomoci u kuci, korisnicima nabavljati namirnice, lijekove i ostale potrepštine, obavljati kucanske poslove (npr. pranje, glacanje, cišcenje, cijepanje drva, uredenje okucnice i sl.), anketirati korisnike programa Centra, sudjelovati u izradi strateškog plana Centra sa djelatnicama Centra i predstavnicima Gradanskog odbora, sudjelovati u organizaciji kulturnih i zabavno-sportskih aktivnosti (npr. Olimpijada za osobe trece životne dobi, pjesnicke veceri, turniri u kartanju i šahu), pružati ce dizajnerske i graficke usluge i sl.

Trenutno se izraduju iskaznice za volontere Centra, a ovisno o željama i potrebama volonteri ce imati priliku prisustvovati edukacijama o timskom radu, izradi strateškog plana razvoja organizacije i tehnikama dizajna.

Podsjecamo, 19. veljace 2013. godine objavljen je Javni poziv za volontere Centra za pomoc starijim osobama "Centar+65"  na koji se odazvao veliki broj zainteresiranih gradana raznih dobnih skupina i zanimanja. Svi zainteresirani gradani mogu se i dalje javiti za volontiranje u Centar+65 na adresi Rudarska 1 (zgrada Porezne uprave), pozivom na broj 853-523 ili 099 262 2653 ili mailom na info@centar-plus65.com.

Dodatne informacije mogu se pronaci online na adresi www.centar-plus65.com.