Pretraživanje

Grad Labin laureat projekta „Volim Hrvatsku“

Ponedjeljak, 25. Listopada 2010. - 10:56

Na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma, koji su se od 20. do 22. listopada  u organizaciji Hrvatske turisticke zajednice zajedno s predstavnicima medijskih pokrovitelja održavali  u Rovinju  labinskom gradonacelniku Tuliu Demetlika urucena je prestižna nagrada Zeleni cvijet sa zlatnim znakom, za najbolje uredeno mjesto u kontinentalnoj Hrvatskoj do 10 tisuca stanovnika. Labinjani s pravom mogu biti zadovoljni i ponosni na  zlatni Zeleni cvijet koji je uslijedio nakon što je dvije godine zaredom Labinu urucivana nagrada „Zeleni cvijet sa srebrnim znakom. U istoj su kategoriji drugo mjesto osvojile su Fužine a trece Stubicke toplice.

U Labinu se u zadnjih godina puno toga napravilo, što je prepoznalo i povjerenstvo za Zeleni cvijet. Posebno ih je oduševio novi ulaz u grad iz smjera Rijeke koji je dobio ne samo nove prometnice, nego i kružne tokove sa zanimljivim hortikulturnim uredenjem, ali ništa manje uredene fasade stambenih zgrada, nogostupi prilagodeni osobama s invaliditetom, turisticka signalizacija, ocuvanost kulturnih spomenika te bogata kulturno-zabavna ponuda tijekom ljetnih mjeseci.

Ova je nagrada rezultat zajednickog objedinjavanja interesa i rada javnog i privatnog sektora kao ravnopravnih partnera, odnosno Grada Labina, Turisticke zajednice Grada Labina, gradskih komunalnih tvrtki a prije svega gradana Grada Labina na zajednickom cilju da nam naš Labin bude što ljepši, cišci i uredniji. Da bude mjesto u kojem se ugodno živi i u kojem se njegovi gradani i naši gosti dobro osjecaju.

Hrvatska turisticka zajednica tradicionalno u okviru projekta „Volim Hrvatsku” provodi i akciju odabira najboljeg djelatnika godine u turizmu. Radi se o akciji usmjerenoj na podizanje razine gostoljubivosti i stvaranja klime dobrodošlice u odredištu, a nositelj aktivnosti je Glavni ured Hrvatske turisticke zajednice. I u toj kategoriji našim su sugradanima urucena vrijedna  priznanja: Djelatnik godine u kategoriji djelatnik prodaje i marketinga u turizmu je Luco Gobo, a Doris Kos, djelatnica godine u kategoriji djelatnika hotelskog domacinstva, oboje zaposlenici Rapca d.d. Djelatnik godine u kategoriji inspektor je Gianni Belušic, djelatnik Državnog inspektorata, Podrucna jedinica Rijeka, Ispostava Pazin.

Povezane vijesti:

„Zeleni cvijet“ sa zlatnim znakom za 2010. godinu pripada Labinu