Pretraživanje

Grad Labin kreće s isplatama sredstava udrugama

Srijeda, 27. Svibnja 2020. - 0:00

Globalna epidemija virusa COVID-19 na nekoliko je mjeseci gotovo u potpunosti zaustavila normalan život, zakočivši brojne redovne aktivnosti građana, poduzetnika ali i organizacija civilnog društva. Poštivanje strogih mjera izolacije i socijalne distance svakako je izrazito doprinijelo poboljšanju epidemiološke situacije, ali posljedično dovelo i do društvenog i financijskog zastoja, čije ćemo posljedice u gospodarstvu, kao i u proračunskim priljevima, osjećati kroz cijelu ovu godinu a vjerojatno i duže.

Neophodne i nužne uštede u gradskom proračunu podjednako će osjetiti svi korisnici, no Grad Labin potrudit će se da od restrikcija budu izuzeti oni najugroženiji, tako da se većina programa zdravstva, socijale te brige o najmlađima neće smanjivati. Udruge u području zdravstva i socijalne skrbi koje se financiraju izravnom dodjelom sredstava, kao i one kojima su sredstva za ovogodišnje programe i projekte dodijeljena putem Javnog poziva, ostvarit će donacije u punom planiranom iznosu.

Solidarnost sa svim korisnicima gradskog proračuna, uz uvažavanje neospornih prioriteta u financiranju zdravstva i socijale utjecat će, kako je već najavljeno, na programske aktivnosti ostalih udruga sufinanciranih iz javnih izvora. Organizacije civilnog društva kojima su kroz ovogodišnje javne pozive potreba u kulturi, razvoju civilnog društva i djelovanju klubova studenata raspoređena proračunska sredstva, ove godine od strane Grada Labina ostvarit će 50% prvotno planiranih sredstava. Nakon što su Povjerenstva prethodnih dana potvrdila korekcije iznosa donacija, zadovoljeni su uvjeti za potpisivanje ugovora i početak isplate sredstava organizacijama civilnog društva iz gradskog proračuna. Kroz idućih nekoliko dana Grad Labin objavit će i službeno točne iznose po prijavljenim programima kao i datum kada će ugovori s udrugama biti potpisani.