Pretraživanje

Grad Labin dodijelio nagrade za najuredenije okucnice i balkone

Petak, 10. Kolovoza 2012. - 10:51

Grad Labin u suradnji sa mjesnim odborima Grada Labina, Turistickom zajednicom Grada Labina i tvrtkom 1. maj Labin d.o.o. cetvrtu godinu zaredom proveo je eko-akciju biranja najuredenijih balkona i okucnica po mjesnim odborima Grada Labina. Kandidature su, u pisanom i foto dokumentiranom obliku, mogli dostaviti mjesni odbori, gradani, poslovni subjekti i Komisija za odabir. Komisiju za odabir sacinjavala su tri clana u sastavu: Lori Luketa Dagostin, Donald Blaškovic i Radmila Paliska Kos. Osnovni kriteriji za izbor najljepše okucnice jesu ukupan estetski dojam, uložen višegodišnji trud, izbor i njega biljaka, te je dan naglasak na poštivanje tradicije i elemenata našeg podneblja.

Nagrade pobjednicima akcije dodijelio je gradonacelnik Grada Labina Tulio Demetlika. Šest je obitelji svojom trudom i zalaganjem osvojilo skulpturu u obliku cvijeta pod nazivom „Garofula“ akademskog kipara Josipa Diminica. Na podrucju mjesnog odbora Labin Donji  nagradu su osvojili stanari zgrada cija je okucnica najuredenija. Osim skulpture dobitnici su oslobodeni od placanja komunalne naknade i naknade za odvoz smeca na rok od 6 mjeseci za iducu godinu. 

Ovogodišnji dobitnici po mjesnim odborima su: Jelka i Petar Rubinic iz MO Rabac, Karmen i Silvano Verbanac iz MO Kapelica, Mirela i Josip Radeljak iz MO Labin Gornji, Vanda i Bruno Burul iz MO Ripenda, Mladenka i Radovan Lovrecic iz MO Vinež, Gordana i Damir Gušic iz MO Kature, te zgrada u ulici Antona Selana od 16-21 iz MO Labin Donji.

Gradonacelnik Tulio Demetlika zahvalio je svim sudionicima koji su se prijavili na ovaj izbor i cestitao laureatima, te im zaželio da i u buducnosti nastave njegovati i cuvati naš okoliš kako bi nam grad bio cišci i ljepši. Gradonacelnik Demetlika je ujedno pozvao sve gradane da se i sljedece godine ukljuce u ovu akciju, te naglasio važnost osvješcivanja javnosti o brizi i ocuvanju našeg okoliša pocevši od vlastitih okucnica.