Pretraživanje

Grad Labin dodijelio nagrade za najljepše okucnice i balkone

Ponedjeljak, 16. Kolovoza 2010. - 14:28

Grad Labin u suradnji sa mjesnim odborima Grada Labina, Turistickom zajednicom Grada Labina i tvrtkom 1. maj Labin d.o.o. drugu godinu zaredom proveo je eko-akciju biranja najljepših balkona i okucnica po mjesnim odborima Grada Labina. Kandidature su, u pisanom i foto dokumentiranom obliku, mogli dostaviti mjesni odbori, gradani, poslovni subjekti i Komisija za odabir. Komisiju za odabir sacinjavala su tri clana u sastavu: Lori Luketa Dagostin, Ceda Perko i Radmila Paliska Kos. Osnovni kriteriji za izbor najljepše okucnice bili su ukupan estetski dojam, uložen višegodišnji trud, izbor i njega biljaka, te je dat naglasak na poštivanje tradicije i elemenata našeg podneblja.

Nagrade pobjednicima akcije dodijelio je gradonacelnik Grada Labina Tulio Demetlika. Sedam je obitelji svojom trudom i zalaganjem osvojilo skulpturu u obliku cvijeta pod nazivom „Garofula“ akademskog kipara Josipa Diminica koja ce krasiti njihov dom, oslobadanje od placanja komunalne naknade i naknade za odvoz smeca na rok od 6 mjeseci, te od predsjednice Mjesnog odbora Ripenda i vlasnice rasadnika „Dives“, Nadije Paliska Smokovic poklon bon za kupnju sadnica.

S obzirom na veliki broj prijavljenih, Komisija za odabir najljepših balkona i okucnica u sastavu Lori Luketa Dagostin, Ceda Perko i Radmila Paliska Kos imala je zahtjevan posao izabrati one najljepše. Ovogodišnji dobitnici po mjesnim odborima su: Jelica i Mile Tošic iz MO Rabac, Nenad i Ana Juretic iz MO Kapelica, Gordana i Dean Kršulja iz MO Stari grad, Milka Dragolin iz MO Donji Labin, Zdenka i Dragan Deljanin iz MO Ripenda, Jakov i Bruno Juricic iz MO Vinež te zgrada u Ulici Prilaz Griža 6 iz MO Labin – Kature. Plocicu sa napisom „najljepši balkon u 2010. godini za Mjesni odbor Labin – Kature“ u ime stanara urucena je  Brunu Buršicu, predstavniku stanara.

Ovom akcijom Grad je prepoznao kontinuirano ulaganje u ljepši i uredeniji Labin. Gradonacelnik Tulio Demetlika zahvalio je svim sudionicima koji su se prijavili na ovaj izbor i cestitao laureatima, te im zaželio da i u buducnosti nastave njegovati i cuvati naš okoliš kako bi nam grad bio cišci i ljepši. Gradonacelnik Demetlika je ujedno pozvao sve gradane da se i sljedece godine ukljuce u ovu akciju, te naglasio važnost osvješcivanja javnosti o brizi i ocuvanju našeg okoliša pocevši od vlastitih okucnica.

 

Povezane vijesti:

Izbor najljepše okucnice i balkona

Proljece u Gradu

Pripremni sastanak oko organizacije evenata pod krovnim nazivom Proljece u gradu


Prilozi