Pretraživanje

Grad i općine osiguravaju standard koji država ne želi

Petak, 19. Lipnja 2020. - 0:00

Na jučer održanoj 38. sjednici Gradskog vijeća Grada Labina tijekom aktualnog sata, vijećnica Alda Miletić uputila je pohvalu građana za uvođenje dodatnog tima hitne pomoći T2 koji je započeo s radom 1. lipnja.

Naime, ova dodatna usluga osigurana je za razdoblje od od 1. lipnja do 30. rujna i to ujedno znači  da je zajamčeno da nitko neće doći na zatvorena vrata u labinskoj Hitnoj pomoći.

Dodatni tim T2 tijekom tri ljetna mjeseca znači da uz postojeći  tim T1 kojeg čine doktor, medicinska sestra/tehničar i vozač ,  tokom dnevne smjene od 07-19 imamo  dodatnog vozača i medicinsku sestru ili tehničara (T2) kao što to tijekom čitave godine  imamo u noćnoj smjeni, a ponovno zahvaljujući Gradu Labinu i općina Labinštine. 

Gradonačelnik Glavičić zahvalio se na pohvalama i naglasio: „Bio bih puno sretniji da smo tu uslugu dobili od nadležnog ministarstva, koje inače tu uslugu plaća uredno po kontinentalnim gradovima. Ne znam zašto to ne bi radilo u Istri. Labin, Poreč i Rovinj sami plaćaju   T2 i na taj način pomažemo svojim građanima. Svjesni smo, a i ova kriza sa koronavirusom naučila nas je koliko je ulaganje u zdravstvo bitno. Nadam se da će neko novo vrijeme donijeti i neke nove, razumnije ljude u državnim institucijama, koji će nas razumjeti i koji će konačno shvatiti da je svaki građanin Republike Hrvatske jednako vrijedan bez obzira iz kojeg dijela dolazi“ .

Uz ovu dodatnu uslugu, koju ćemo osjetiti po prvi puta ovog ljeta,  Grad sufinancira sa 140 tisuća kuna,   uslugu redovne hitne medicinske pomoć iznad standarda na svom području s iznosom od 163.850,00 kn godišnje, kao i rad 12-satnog tima T2 hitne pomoći kroz cijelu godinu, s iznosom od 247.585,75, što ukupno čini  više od 550 tisuća kuna.