Pretraživanje

Glavičić: Ponašajmo se kao da je cijeli grad naša uža obitelj, čuvajmo se i pazimo

Petak, 13. Studenog 2020. - 0:00

Novinari 5portala zatražili su mišljenje labinskog gradonačelnika Valtera Glavičića o trenutnoj situaciji oko koronavirusa te njihov tekst prenosimo u cijelosti:

Živjeti u svijetu vrlo neobične situacije koja će u velikim dimenzijama zauzeti svoje mjesto u povijesti čovječanstva nije jednostavno ni lako.  Biti vodeći ili voditi druge, izazov je sam po sebi, a posebice u novonastaloj situaciji. Zatražili smo mišljenje labinskog gradonačelnika Valtera Glavičića koji uvijek jasno iznese svoj stav. Jedan je od onih pojedinaca koji ide i onda kad ne zna put ili ne poznaje karakter ni narav neprijatelja, u ovom slučaju pandemije.

„Svi mi danas proživljavamo jednu vrlo složenu, zahtjevnu i, reći ću, vrlo iscrpljujuću kriznu situaciju. Traje već punih 8 mjeseci, a kako stvari stoje, trajat će još mjesecima. Svi smo na velikim iskušenjima, a na najvećem su naše strpljenje, humanost i solidarnost. Što se tiče strpljenja, svi bismo htjeli da Vlada, Stožer ili netko treći u rukama ima čarobni štapić i u trenu prekine ovu agoniju sa pandemijom Covida-19. Puno njih to očekuje i od prvoga čovjeka grada.

Apsolutno to prihvaćam i razumijem. Svi smo mi, na kraju krajeva, samo ljudi od krvi i mesa, svatko sa svojim životnim problemima. Vjerujem da sam u proteklom razdoblju pokazao da sam u svakome trenutku upravo tu, dostupan i spreman svakoga saslušati i pokušati pomoći. Napraviti u određenom trenutku najviše što mogu, i, zajedno sa svojim suradnicima, ljudima pokazati da nisu sami. Očekujem to od svih nas, da čuvamo druge tako da poštujemo mjere, i da svojim ponašanjem ne činimo nešto što bi zbog nesmotrenosti moglo ugroziti nečije zdravlje.

Ponašajmo se kao da je cijeli grad naša uža obitelj, čuvajmo se i pazimo, jer je to jedini pravi put prema uklanjanju ovog tmurnog oblaka iznad nas. Ovo je test za sve nas, jednostavnog recepta nema. Ipak, vjerujem da će nas sve ovo natjerati da konačno shvatimo da pojedinac sam ne može ništa, a da prava snaga leži u zajednici. Samo tako izlazimo kao zdravi i još čvršći i ulazimo u novi način života nakon svega što će ostati iza nas,“ rekao nam je Valter Glavičić. (5.portal.hr, 13.11.2020.)