Pretraživanje

Glasajte kako bi labinski mališani dobili svoje Zelene oaze!

Srijeda, 11. Studenog 2020. - 0:00

Projekt „Zelene oaze Labinštine“ i dječji vrtić "Pjerina Verbanac" Labin u užem su izboru ovogodišnjeg, sedmog po redu INA „Zelenog pojasa“. Radi se o projektu koji provodi INA s ciljem širenja svijesti o važnosti održivog razvoja, a projekt labinskog vrtića među tri je najbolja te će projekt s najvećim brojem glasova osvojiti nagradu u iznosu od 20.000,00 kn, odnosno realizaciju navedenog projekta.

INA je 2014. godine pokrenula program Zeleni pojas u sklopu kojeg je na suradnju pozvala organizacije civilnog društva, javne obrazovne ustanove (škole, vrtiće, fakultete), dobrovoljna vatrogasna društva te parkove prirode kako bi zajedničkim snagama pridonijeli očuvanju okoliša u lokalnim zajednicama.

Kroz proteklih 6 godina, u suradnji s našim partnerima, posadili smo 8.137 sadnica drveća, cvijeća i raslinja te smo zazelenili prostor od 65.424 m2. Uredili smo zelene staze, obnovili odmorišta i dječja igrališta. Čistili smo livade, šume, podmorje, priobalje, jezera i rijeke. Obnavljali smo prihvatilišta za životinje, otvarali učionice u prirodi, podržali rad učeničkih zadruga i edukacije o ekologiji, poručuju iz INA-e.

Projekt Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac iz Labina „Zelene oaze Labinštine“ nastavlja izobrazbu i osvješćivanje najmlađih građana o važnosti brige za zaštitu okoliša te opremanje vrtića specijaliziranim didaktičkim igračkama vezanim za zaštitu okoliša te koritima za uzgoj bilja s uključenim staklenikom i alatom za vrtlarstvo.

U sklopu obilježavanja Dana planete Zemlje (22. travnja 2021.) u dvorištima vrtića održala bi se podjela gotovo dvije tisuće sadnica trajnog bilja građanima i prezentirao cjelokupni projekt, kojim se povezuju mnogi dionici u lokalnoj zajednici te uspostavljaju još čvršće veze i jačaju suradnje u području rješavanja problematike zaštite okoliša.

Ovaj projekt vrijedan 20.000,00 kuna zahtijeva vašu podršku, odnosno glas koji možete uputiti putem dolje navedenog linka kako bi naši mališani osvojili vrijednu nagradu!

Glasovanje traje do nedjelje, 15. studenog u ponoć.

LINK ZA GLASANJE: https://realdigital.live/ina-zelenipojas-2020/