Pretraživanje

Energetska učinkovitost

Planiranje, gradnja i okoliš > Energetska učinkovitost

Grada Labin opredijelio se  za politiku energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, a to je potvrdio  u travnju 2008. godine pridruživanjem Projektu Sustavnog gospodarenja energijom u gradovima i županijama (SGE) u Republici Hrvatskoj pri Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva RH i Programu UN-a za razvoj (UNDP). Strateško opredjeljenje postizanju visoke učinkovitosti potrošnje energije i zaštite okoliša ima za konačni cilj smanjenje troškova energije, smanjenje emisije stakleničkih plinova na najmanju moguću mjeru, upravljanje troškovima za energiju poboljšanjem ekonomske učinkovitosti te kontinuirani rad na očuvanju okoliša.  Sustavnom provedbom mjera energetske učinkovitosti obuhvaćene su škole, vrtići, javne zgrade i drugo i to na sustavima potrošnje energije kao što su sustavi grijanja, hlađenja, ventilacije i rasvjete, odnosno energetski učinkovite infrastrukture.

energetska1.jpg (84 KB)Energetska učinkovitost u javnim zgradama
energetska2.jpg (68 KB)Energetska učinkovitost u stambenim zgradama energetska3.jpg (61 KB)Energetska učinkovitost u prometu

energetska4.jpg (302 KB)Obnovljivi izvori energije energetska5.jpg (101 KB)Javna rasvjeta energetska6.jpg (80 KB)Primjeri dobre prakse (brošura)


;