Pretraživanje

Državna smotra Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje ove ce se godine održati u Labinu

Utorak, 04. Lipnja 2013. - 12:57

Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom listopada u djecjim vrticima, osnovnim i srednjim školama, ucenickim domovima, ustanovama za odgoj i obrazovanje djece s teškocama u razvoju, te ograncima i granama Udruge Lijepa naša. Obilježavanjem se pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i ocuvanju biološke raznolikosti Hrvatske, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgradivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa djeteta–ucenika i prirode.

Ove ce godine Labin biti domacin Državne smotre Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje 2013. ciji su organizatori Udruga Lijepa naša, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Fond za zaštitu okoliša i energetsku ucinkovitost.

Danas je u prostorijama Grada Labina održana prva sjednica Povjerenstva za provedbu smotre Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje. Na sjednici je konstituirano Povjerenstvo za provedbu smotre kojeg su clanovi doc.dr.sc. Ante Kutle, predsjednik Udruge Lijepa naša (predsjednik Povjerenstva), mr.sc. Josip Gregac iz Udruge Lijepa naša (zamjenik Povjerenstva), Anita Šetic iz Udruge Lijepa naša (tajnica Povjerenstva), Tulio Demetlika gradonacelnik Grada Labina, Patricia Smoljan procelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehnicku kulturu Istarske županije, Bruno Hrvatin procelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Labina, Radmila Paliska Kos direktorica Turisticke zajednice Labina i Rapca, vlc. Milivoj Koren dekan Labinskog dekanata, Miro Alilovic ravnatelj Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“, Ružica Šimunovic iz Hrvatskog sabora i Marija Hanzec iz Hrvatskog radija.

Sjednici je ispred Udruge Lijepa naša prisustvovao predsjednik Udruge  doc. dr. sc. Ante Kutle koji je prisutne clanove Povjerenstva upoznao sa projektom. Uz domacina Grad Labin, smotru ce sufinancirati i Istarska županija, a uz ocekivani dolazak ucesnika iz svih županija Republike Hrvatske, ocekuju se i sudionici iz Bosne i Hercegovine, Vojvodine i prijateljskog grada Baja iz Madarske. Smotra ce se održati u Labinu sredinom listopada 2013. godine, a clanovi Povjerenstva u narednom ce razdoblju definirati okvirni program i hodogram aktivnosti koje prethode održavanju smotre.