Pretraživanje

Dodijeljene nagrade za najljepšu okućnicu/balkon u 2021.- GALERIJA

Ponedjeljak, 16. Kolovoza 2021. - 0:00Grad Labin u suradnji sa mjesnim odborima Grada Labina, Turističkom zajednicom Grada Labina i TD 1. Maj Labin d.o.o. i ove je godine proveo eko-akciju biranja najljepših balkona i okućnica po mjesnim odborima Grada Labina. Kandidature su u pisanom i foto dokumentiranom obliku, mogli dostaviti mjesni odbori i  građani. Komisiju za odabir sačinjavala su tri člana u sastavu: Lori Luketa Dagostin, Danijel Žužić i  Loredana Ružić Modrušan.

Osnovni kriteriji za izbor najljepše okućnice bili su ukupan estetski dojam, uložen višegodišnji trud, izbor i njega biljaka te poštivanje tradicije i elemenata mediteranskog podneblja o kojem je govorila Lori Luketa Dagostin iz KP 1. Maj Labin d.o.o.

Dodjela je održana na otvorenom u Parku hrvatskih branitelja, a  prisutnima su se obratili gradonačelnik Valter Glavičić, direktor TD 1. Maj Labin d.o.o. Donald Blašković i Astrid Glavičić, direktorica TZ Grada Labina.

„Ovo je jedan od najemotivnijih događaja povodom Dana Grada Labina jer tu naši građani daju sami sebe u nešto što je šire od osobno njihovog. Iako su vaše okućnice privatne, one čine naš grad ljepšim. Osobito mi je drago i pohvalno kada građani uređuju dijelove stambenih naselja kao što je mjesni odbor Labin Kature i MO Labin Donji. Čestitam vam na vašem angažmanu i zahvaljujem što zajedno sa institucijama pomažete  unaprijediti našu zajednicu.“ istaknuo je gradonačelnik Valter Glavičić

Sedam je ovogodišnjih laureata kao nagradu za svoj trud  od gradonačelnika Valtera Glavičića i zamjenice gradonačelnika Federike Mohorović Čekada  primilo grafiku „Garofula“ rad akademskog slikara Josipa Diminića, poklon paket neizostavnih pomagala za cvijetnjak, monografiju o uzgoju i održavanju ljekovitih biljaka, platnenu vrećicu sa staklenom bocom  "Cool vode iz Vodovoda" i buket cvijeća. Rasadnik Dives iz Ripende, tradicionalno podupire ovu manifestaciju, te su danas poklonili sadnicu ukrasne gospine trave.

Poklone su uz Grad Labin osigurali TD 1. Maj Labin, TD Vodovod Labin i TZ Grada Labina.

Dobitnici nagrada za najljepšu okućnicu/balkon u 2021. godini su: MO  Labin Gornji  - Violeta Kos , MO Labin Kature - Gavro Gruičić, MO Ripenda - Nerina Škopac, MO Rabac - Mohorović Marija, MO Labin Donji - Malina Delić i Ferida Tursunović,  MO Vinež - Thuong Thi Nguyen , MO Kapelica – Mario Červar.

donji labin.jpg (202 KB)

MO Labin Donji - Malina Delić i Ferida Tursunović

kapelica.jpg (581 KB)
MO Kapelica – Mario Červar

rabac.jpg (644 KB)

MO Rabac - Mohorović Marija

ripenda.jpg (295 KB)

MO Ripenda - Nerina Škopac

stari grad.jpg (439 KB)

MO Labin Gornji - Violeta Kos,

vinež.jpg (303 KB)

MO Vinež - Thuong Thi Nguyen 

kature 2021.jpg (1.06 MB)

MO Labin Kature - Gavro Gruičić


Sve fotografije nagrađenih okućnica dostupne u prilogu.

Prilozi