Pretraživanje

Dodijeljene nagrade za najbolje fotografije u fotonatječaju „POKRENI SE“

Petak, 21. Listopada 2016. - 0:00

Jučer su u prostorijama Grada Labina dodijeljene nagrade za najbolje fotografije u fotonatječaju „POKRENI SE“ koji je bio objavljen povodom obilježavanja "Europskog tjedna mobilnosti", a mogli su se prijaviti svi građani, ljubitelji fotografije i fotografiranja. Bilo je potrebno fotografirati događaj, aktivnost, kretanje, prometna rješenja, naše sugrađane dok pješače, voze bicikl, koriste javni prijevoz i slične situacije u Europskom tjednu mobilnosti koji je trajao od 16. do 22. rujna 2016. godine s naglaskom na održivu mobilnost i poslati u gradsku upravu Grada Labina.

Svaki autor mogao je poslati dvije crno-bijele ili kolor fotografije najkasnije do 30. rujna 2016. u digitalnom obliku u JPG formatu, rezolucije 300 dpi, maksimalne veličine 2 MB. Na natječaj su pristigle 34 fotografije od 23 autora, međutim kriterije je zadovoljilo tek 6 fotografija. Te fotografije objavljene su na Facebook profilu Grada Labina i građani su od 5. listopada do 10. listopada mogli glasati za najbolju fotografiju putem Facebook profila Grada Labina oznakom „Sviđa mi se“ na fotografiji za koju glasaju. Stručno povjerenstvo koje je potvrdilo fotografije djelovalo je u sastavu Aleksandra Đorđić, profesionalni fotograf (dipl.), Mateo Gobo, fotograf i Irina Belušić Maggi, stručna suradnica u Gradu Labinu.

Najviše glasova građana dobila je fotografija Asje Čudić pod nazivom „Ninino trčanje“ (251 oznaka „Sviđa mi se“), zatim drugo mjesto osvojila je fotografija Sanje Škopac naziva „Odbojka u dobrom društvu“ (227 oznaka „Sviđa mi se“) dok je treće mjesto osvojila fotografija Nine Kos pod nazivom „Asja voli voziti bicikl“ (199 oznaka „Sviđa mi se“).

Autoricama triju najuspješnijih fotografija dodijeljene su nagrade, i to za fotografiju koja je osvojila 1. mjesto na iznos od 800,00 kuna, 2. mjesto na iznos od 400,00 kuna i 3. mjesto na iznos od 200,00 kuna. Nagrade je autoricama uručila pročelnica Upravnog odjela za samoupravu i opće poslove Loreta Blašković.

Zahvaljujemo svim koji su sudjelovali u fotonatječaju, a pregled fotografija koje su zaprimljene na natječaj možete vidjeti u prilogu ove vijesti.

Prilozi