Pretraživanje

Dobrodošlica novoj ravnateljici Pučkog otvorenog učilišta Labin

Utorak, 01. Veljače 2022. - 0:00

S prvim danom mjeseca veljače na dužnost je stupila i nova ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Labin Renata Kiršić, kojoj su dobrodošlicu i potporu, između ostalih, zaželjeli zamjenica gradonačelnika Labina Federika Mohorović Čekada i predsjednik Upravnog vijeća ove ustanove, Daniel Mohorović. Tijekom posjete zamjenica Mohorović Čekada pozdravila je i Olju Višković, koja je obavljala poslove vršiteljice dužnosti ravnateljice u prijelaznom razdoblju te joj se zahvalila na svemu dosad učinjenom.

- Pučko otvoreno učilište Labin je ustanova koja pokriva velik spektar djelatnosti u našem gradu, i s kojom mnogi naši sugrađani dolaze u doticaj tijekom čitavog svog života, ovisno o tome jesu li posjetitelji kulturnih manifestacija u Gradskoj galeriji ili muzeju, idu li u kino pogledati film ili predstavu, pohađaju li auto školu ili su sudionici brojnih programa obrazovanja odraslih. Imajući na umu Renatina dosadašnja iskustva u provedbi raznih projekata i manifestacija, nimalo ne sumnjam da će se Pučko otvoreno učilište Labin pozicionirati kao kvalitetna ustanova, koja će, uz našu gradsku upravu, biti još jedan pokretač razvoja i pozitivnih promjena u lokalnoj sredini, kazala je Mohorović Čekada prilikom današnjeg susreta.

Na upit koji će biti prvi poduzeti koraci u četverogodišnjem mandatu, osim onih formalno-pravnih i obvezujućih, Kiršić je navela da je prioritet svakako svojevrsno mapiranje poslovnih zadataka i potreba djelatnika.

- Želja mi je osluhnuti tko kako diše, koji su eventualni problemi s kojima se susreću zaposlenici, a sve kako bismo zajedno mogli kvalitetno postaviti neometano obavljanje poslovnih procesa. Ne želim se upoznavati s organizacijom samo putem papira, već će jedan od prvih koraka biti i obilazak svih sastavnica, odnosno odjeljenja koja djeluju pri POU Labin. Osim toga, raditi ću i na uspostavljanju kvalitetnije suradnje i komunikacije između svih važnih ustanova s našeg područja, a sve u cilju boljeg, zajedničkog  djelovanja u zajednici.

Zaželjevši novoj ravnateljici uspješan rad, zamjenica labinskog Gradonačelnika, predsjednik Upravnog vijeća te djelatnici ponudili su i svu potrebnu pomoć kako bi tranzicija čim uspješnije prošla.