Pretraživanje

Djed Mraz u našem gradu

Srijeda, 18. Prosinca 2013. - 13:57

Djed Mraz jucer je krenuo u obilazak najmladih labinjana pa je tako u jutarnjim satima posjetio Centralni vrtic Kature i polaznike Centra Lice Faraguna, a u popodnevnim satima prvašice osnovnih škola Matije Vlacica i „Ivo Lola Ribar“. Odgajatelji Djecjeg vrtica Pjerina Verbanac pripremili su djeci centralnog vrtica kazališnu predstavu "Novogodišnje slavlje" nakon koje su docekali Djeda Mraza i zajedno se družili i pjevali.

Danas je Djed Mraz nastavio svoj pohod i uveselio poklonima djecu podrucnih odjeljenja Vinež, Stari grad i Rabac. Na trgu u Starom gradu mališani su zajedno s Djedom Mrazom otplesali i otpjevali božicne pjesme, a pridružio im se i labinski gradonacelnik Tulio Demetlika.

Sutra u jutarnjim satima u šatoru kod Osnovne škole Matije Vlacica održat ce se djecja kazališna predstava „Što li sanja zima bijela – dobar dan za dobra djela“ s pocetkom u 9,30 sati za mališane Djecjeg vrtica „Pjerina Verbanac“ i ucenike Centra „Lice Faraguna“ te u 10,30 sati za  ucenike od prvog do cetvrtog razreda osnovnih škola Matije Vlacica i „Ivo Lola Ribar“. Za djecu Djecjeg vrtica „Gloria“ i svu djecu koja ne pohadaju vrtic, a navršili su 3 godine života, Djed Mraz poklone ce podijeliti sutra u šatoru kraj Osnovne škole Matije Vlacica u 17,00 sati nakon cega ce se za njih održati kazališna predstava „Što li sanja zima bijela – dobar dan za dobra djela“.

Prosinacke svecanosti nastavljaju se u petak, 20. prosinca 2013.  godine u 17,00 sati kada ce se u šatoru za naše najmlade sugradane i njihovu pratnju održati igrokazi "Kako je teta spasila Božic" i "Pisat cemo Djedu Mrazu“ u izvodenju dramske radionice Kluba mladih „Era“.

I ove godine Grad Labin za svoje mališane organizira još jedan nezaobilazan detalj koji upotpunjuje blagdanski ugodaj, a to je vlakic Djeda Mraza. Na radost mališana vlakic ce prometovati u subotu, 21. prosinca i nedjelju, 22. prosinca 2013. od 10,00 do 13,00 sati, a polazna stanica biti ce centar grada, ulica Zelenice. Osim toga, povodom predstojecih blagdana u subotu, 21. prosinca 2013. s pocetkom u 17,00 sati u Kinu "Labin" održati ce se projekcija djecjeg animiranog filma "Pet legendi" u kinu Labin (ulaz slobodan), a u nedjelju, 22. prosinca 2013. godine u 17 sati u šatoru kod Osnovne škole Matije Vlacica održat ce se Božicni koncert Plesnog studia "Skiribico blu".

Djed Mraz ove ce godine na podrucju Grada Labina podijeliti oko 470 poklon paketa.