Pretraživanje

Djeca vrtica u eko –akciji „Reci NE plasticnim vrecicama“

Petak, 11. Lipnja 2010. - 7:21

Posljednja dva tjedna mališani Djecjeg vrtica „Pjerina Verbanac“ zajedno sa svojim roditeljima aktivno su sudjelovali u eko akciji prikupljanja selektivnog otpada pod nazivom „Reci NE plasticnim vrecicama“. Ova akcija organizirana je povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša. Djeca Centralnog vrtica Pjerina Verbanac i podrucnih odjeljenja iz Rapca, Vineža i Staroga grada zajedno su prikupila 9.924 vrecice, a najmarljiviji bila je grupa „Vrapcici“ sa cak 4.740 vrecica.

Tim povodom jucer su ih u Centralnom vrticu u Labinu posjetile zamjenica gradonacelnika Grada Labina Eni Modrušan i rukovoditeljica Profitnog centra za usluge Trgovackog društva „1.maja Labin“  Sandra Viškovic . Naime, Grad Labin i KP 1.maj Labin su podupiratelji ove eko-akcije. Mališane iz grupe „Vrapcici“ za marljivost Grad Labin nagraduje besplatnim autobusom za odlazak na izlet, a ostalim grupama poklanja prigodne poklon pakete sa didaktickim materijalom. Djeca su zajedno sa voditeljima pogledala i film pod nazivom „Reci NE plasticnim vrecicama“.

Predstavnici Grada Labina, KP „1. maj Labin“ te Djecjeg vrtica „Pjerina Verbanac“ dogovorili su da ce se s pocetkom nove pedagoške godine, vec u rujnu, zapoceti sa mjesecnim prikupljanjem vrecica. Pobjednik akcije utvrditi ce se  iduce godine u mjesecu lipnju u okviru obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša.

Povezane vijesti:

Održana 9. Olimpijada djece djecjeg vrtica „Pjerina Verbanac“

Poceli upisi u Djecji vrtic „Pjerina Verbanac“

Uspješna implementacija HACCAP sustava

Eko akcija „Usvoji drvo“

Labinjani navikli na snijeg

„Borsa libro“ za talijanski vrtic u Labinu

Uskladivanje labinskog vrtica sa HACCP-om

Edukacijom do kvalitetnog vrtica