Pretraživanje

Dan bez automobila na Trgu labinskih rudara

Petak, 23. Rujna 2016. - 0:00

Europski tjedan mobilnosti jučer je obilježen manifestacijom Dan bez automobila, te je iz tog razloga promet na Trgu labinskih rudara bio zatvoren za osobne automobile od  07:00 pa do 19:00 sati.

 

U okviru Dana bez automobila održana je prezentacija projekta stvaranja pješačke zone. Tom prigodom  djeca dječjih vrtića crtala su po pločniku i izrađivala plakate i poruke odraslima “Kako bi bilo da ne postoje automobili” i “Mobilnost – što je to”, Tina Gaspari iz studija Move Me plesala je na trgu zumbu, zajedno s učenicima škola, a polaznici Centra „Liče Faraguna“ imali su rekreaciju na trgu. Održala se i prezentacija bike sharing sustava – sustava javnih gradskih bicikala gdje su građani mogli isprobati vožnju električnim biciklima, a u popodnevnim satima održan je prigodni glazbeni program.  Javni gradski prijevoz bio je besplatan za sve građane tijekom cijelog dana.

 
U poslijepodnevnim satima na Trgu labinskih rudara održan je prigodni program na kojem su nastupili učenici Osnovne umjetničke škole Matko Brajša Rašan, plesna skupina Cool Step i plesna skupina Il movimento.