Pretraživanje

Čestitka za Svjetski dan učitelja

Srijeda, 05. Listopada 2016. - 0:00

Učitelji diljem svijeta 5. listopada slave svoj dan. Inače, UNESCO je 1994. godine proglasio 5. listopada Svjetskim danom učitelja u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja. Taj je dan prigoda da se pokaže da je rad učitelja prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni.

Učitelji su oni koji su zaslužni za uspjeh djece u školi, ali i u kasnijem životu. Upravo s učiteljima i učiteljicama djeca provode većinu svog dana, učenici uz njih stvaraju svoju osobnost, postaju samostalni. Svaki učitelj u svakog učenika posebno ulaže trud, razumijevanje i strpljenje. Upravo zbog toga Svjetski dan ucitelja prilika je da se naglasi važnost te profesije, ali i samog obrazovanja ciji su oni nositelji.

Gradonačelnik Grada Labina tim povodom svim učiteljima i profesorima labinskih škola čestita njihov dan, Svjetski dan učitelja, sa željom da svoj zahtjevan posao i dalje radi s puno motivacije, entuzijazma i profesionalizma.