Pretraživanje

Čestitka gradonačelnika za prvi dan škole

Ponedjeljak, 05. Rujna 2016. - 0:00

Danas je počela nova školska godina. Nakon dugih ljetnih praznika učenici su se vratili u školske klupe. I ove su godine kao i prethodnih učenici viših razreda, nastavnici i ravnatelji dočekali novu generaciju prvašića.

Gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika upućuje čestitku i dobre želje povodom početka nove školske 2016./2017. godine:

„Na pragu smo još jedne školske godine, godine u kojoj učenike očekuju novi izazovi, nova iskustva i nova znanja. U svoje ime i u ime svojih suradnika svim učenicima, a posebno prvašićima, želim uspješno školovanje, da se zajedno s nastavnicima, roditeljima i novim prijateljima raduju učenju kroz igru i druženje. Neka ih ovaj novi početak motivira da budu još bolji i uspješniji u stjecanju novih znanja, vještina i spoznaja. Nastavnicima i profesorima, ravnateljima te roditeljima želim puno uspjeha, strpljenja i dobre volje u njihovu odgoju i obrazovanju“, poručio je gradonačelnik Tulio Demetlika.

Ove godine prvi razred osnovne škole pohađa 33 prvašića više nego lani. Osnovna škola Matije Vlačića dočekuje 358 učenika od čega 52 prvašića dok Osnovna škola „Ivo Lola Ribar“ dočekuje 499 učenika od čega 84 prvašića. Četiri odgojne pedagoške ustanove u Labinu danas dočekuju preko tisuću polaznika.