Pretraživanje

Carphatia - brod heroj u sjeni Titanica

Petak, 17. Svibnja 2019. - 18:30

Carphatia - brod heroj u sjeni Titanica Gradska knjižnica Labin sa zadovoljstvom vas poziva na predstavljanje knjige „Carpathia – brod-heroj u sjeni Titanica“ autora Slobodana Novkovića u petak, 17. svibnja 2019. s početkom u 18.30 sati u polivalentnoj dvorani Knjižnice.

Nakon prvih dviju knjiga o parobrodu Titanic, autor u svojoj novoj knjizi o brodu Carpathia donosi priču o  najpoznatijoj pomorskoj tragediji prve polovice dvadesetog stoljeća u kojoj naglasak stavlja na hrabru posadu broda, posebice na članove posade iz Hrvatske, većinom iz Labina, Rijeke i Hrvatskog primorja. Osamdeset i četvero članova posade, muškaraca i žena s područja Hrvatske, sudjelovalo je u spašavanju 712 putnika i pomoraca s Titanica.

Ovom knjigom autor, nakon višegodišnjeg istraživanja, u kronološkom prikazu dramatičnih događanja na Carpathiji, stavlja čitatelja u poziciju putnika ili člana posade Carpathije i donosi priču o jednom herojskom činu, zlatnim slovima upisanim u svjetske knjige pomorstva.

Na predstavljanju će, uz autora, sudjelovati direktor Naklade Uliks iz Rijeke Silvano Frančišković i predsjednik Udruge „Titanic 100“ Alija Pozderac.

Susret će moderirati Dijana Muškardin, prof.

Dobro nam došli!