Pretraživanje

Božić u Labinu uz koncert Parnog valjka

Subota, 10. Prosinca 2016. - 0:00

Od 22. do 24. prosinca 2016. godine Grad Labin bit će domaćin manifestacije „Božić u Labinu“ koja će se održati u ulici Zelenice u centru grada. Danas je to najavljeno na konferenciji na medije kojoj su prisustvovali zamjenica gradonačelnika Grada Labina Eni Modrušan ispred organizatora manifestacije, direktor operacija tvrtke Valamar Riviera za destinaciju Rabac Sandi Sinožić kao generalnog sponzora manifestacije, direktorica Turističke zajednice Grada Labina Radmila Paliska Kos, Viša savjetnica za kulturu, informiranje i odnose s javnošću Grada Labina Loredana Ružić Modrušan, tajnica Udruženja obrtnika Labina Alis Šaina i koordinator manifestacije Dragan Balaban iz tvrtke Velesajam.

Božićna događanja u gradu započinju u četvrtak 22. prosinca Božićnim koncertom Velikog orkestra i Pjevačkog zbora Osnovne umjetničke škole Matka Brajše Rašana. Uz animaciju za djecu udruge Birikina iz Pule, prodaju humanitarne božićne lutrije kojom će se prikupljati sredstva za Ligu protiv raka odnosno njezinu predsjednicu Sandru Brubnjak, program će voditi i građane zabavljati Mario Lipovšek Battifiaca, najavila je Viša savjetnica za kulturu, informiranje i odnose s javnošću Grada Labina Loredana Ružić Modrušan. Nastupit će i Gradski orkestar Labin te pjevački zbor Giuseppina Martinzzi, a predstavnici Centra „Liče Faraguna“ prodavat će lampione koje će puštati iz centra Zelenica.

Petak, 23. prosinac u jutarnjim satima održat će se tradicionalna blagdanska marenda koju pripremaju Grad Labin i Udruženje obrtnika s labinskim restoranima. Blagdanska marenda održat će se od 10 do 12 sati uz izravan prijenos Radio Labina. U glazbenom dijelu programa nastupit će Klapa Labin, Gradski orkestar, Valter Golja, Lukas Bašić, Rafael Santaleza i specijalna gošća Vesna Nežić Ružić. Blagdanski spektakl zagrijat će zaista vrhunski glazbeni događaj, večernji koncert popularne grupe „Parni valjak“ uz bogat božićni vatromet. Koordinator trodnevne manifestacije "Božić u Labinu" je Dragan Balaban iz tvrtke „Velesajam“ koji je posebno je istaknuo središnji događaj manifestacije koncert Parnog valjka.

Predstava za djecu „Božićna priča“ rezervirana je za subotu, 24. prosinca u jutarnjim satima. Osim same predstave, Božićna čarolija sadrži i animaciju na početku cijelog događaja, kostimirane animatore, prigodne Božićne igre, maskote iz životinjskog svijeta, bogatu dekoraciju od balona, zvučne i svjetlosne efekte, te još mnogo detalja koji su neizostavni u ovo doba godine. Subotnju večer će obogatiti labinski izvođači uz Koncert Gradskog orkestar s gostima. Jedan od gostiju bit će tenor Zoran Tomaić.

Program trodnevne manifestacije i blagdanski ugođaj uz različite glazbene programe upotpunit će adventske kućice u kojima će se prodavati lokalne delicije, kuhano vino, i prigodni blagdanski proizvodi, a vlakić Djeda Mraza vozit će sve dane održavanja manifestacije.

Glavni sponzor manifestacije je tvrtka Valamar Riviera koja svojim sugrađanima poklanja koncert Parnog valjka dok manifestaciju uz Grad Labin kao glavnog organizatora i pokrovitelja podupiru i Turistička zajednica Grada Labina, Maslinica Rabac, TE Plomin, Holcim, Rockwool, Alkes, Tempo i ostali sponzori. Medijski pokrovitelji manifestacije su Glas Istre, Radio Labin, Labinština info, Radio Istra, 5portal, Labin.com i drugi.

valjak-bul.jpg (120 KB)

Bozic-labin-web-plakat.jpg (454 KB)