Pretraživanje

Bonove za školski pribor Grada Labina podignite do 3. rujna

Petak, 20. Kolovoza 2021. - 0:00

Grad Labin do petka 3. rujna 2021. izdavati će bonove koji se izdaju od početka kolovoza za nabavku školske opreme i pribora za djecu iz obitelji skromnijeg materijalnog statusa.

Pravo na pomoć imaju roditelji  slabijeg imovinskog statusa te obitelji s troje i više malodobne djece koje ostvaruju pravo na dječji doplatak. Ovo pravo vrijedi i za obitelji s jednim ili dva malodobna djeteta, čiji prosječni mjesečni dohodak po članu kućanstva ne prelazi 33,66% (1.119,53 kn) proračunske osnovice, kao i za obitelji čiji su jedan ili oba roditelja dugotrajno nezaposleni s urednom prijavom u evidenciju HZZ, ili pak trajno onesposobljeni za rad, a pravo mogu ostvariti i korisnici socijalnog programa Grada Labina, odnosno roditelji koji zadovoljavaju socijalni uvjet (pravo na zajamčenu novčanu naknadu, osobnu invalidninu), uvjet prihoda prema Odluci o socijalnoj skrbi grada Labina, te posebni uvjet – ukoliko je učenik dijete hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata.

Pomoć za nabavku školske opreme i pribora dodjeljuje se u obliku bonova, koji iznose 250 kuna za učenike nižih razreda osnovne škole, 300 kuna za učenike viših razreda, te 350 kuna za učenike srednjih škola.

Sredstva za sufinanciranje školskog pribora u visini od 45.000,00 kn osigurana su u ovogodišnjem proračunu Grada Labina.

Bonovi se sve do petka 3. rujna svakog radnog dana od 8 do 15 sati mogu preuzeti na porti gradske uprave Grada Labina, Titov trg 11, uz prethodnu telefonsku najavu na broj 866-842 te predočenje potrebne dokumentacije.