Pretraživanje

Antonio Milevoj osvojio zlato i naslov prvaka Hrvatske

Utorak, 27. Listopada 2015. - 6:01

Nakon cetiri dana jedrenja u napetoj i dramaticnoj završnici Antonio Milevoj je zadnjeg dana Prvenstva preuzeo vodstvo te se u zadnjem plovu zasluženo popeo na najviše mjesto na postolju i osvojio naslov juniorskog prvaka Hrvatske u klasi Laser 4.7.

Od srijede 21. do nedjelje 25. listopada, natjecatelji jedrilicarskog kluba Kvarner, Antonio Milevoj, Leon Kalac, Paola Miletic i Anteo Šumberac u pratnji trenera Vlade Matijevica ucestvovali su na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske za juniore u klasama 420 i Techno 293, te za juniore i seniore u olimpijskim disciplinama Finnu, Laseru i Laser Radialu koje se ove godine održalo u Primoštenu u organizaciji Hrvatskog jedrilicarskog saveza i jedrilicarskog kluba Primošten. Ova regata je inace jedina ili rijetka prilika da na domacim regatnim poljima imamo priliku vidjeti najbolje hrvatske jedrilicare, osvajace svjetskih i europskih medalja i vodece jedrilicare svijeta u olimpijskim disciplinama kao što su Tonci Stipanovic, Tina Mihelic i drugi. 

Na regati je ucestvovalo ukupno 138 jedrilicarki i jedrilicara, a najbrojnija je bila klasa Laser 4.7 kojih je cak 68 pristiglo na start u Primošten. Zbog nedovoljnog broja prijavljenih prvenstvo je otkazano za 49er, 470 i RS:X. Jedrilo se u klasama Finn, Laser, Laser Radial, Laser Radial (juniori), Laser 4.7, 420 i Techno 293. 

U cetiri dana klasa Laser 4.7 odjedrila je ukupno šest plova u vrlo zahtjevnim vremenskim prilikama na regatnom polju. Antonio Milevoj i Leon Kalac jedrili su odlicno i držali se od pocetka regate u prvih šest. Antonio je prvi dan jedrenja završio na 3. mjestu te je svakim danom napredovao po jednu poziciju do samog vrha. Posljednjeg dana prva tri plasirana izašla su na more sa istim brojem bodova i bilo je jasno da ce i najmanje greške odlucivati o prvaku Hrvatske. Antonio Milevoj osvojio je zlato ispred srebrenog madara Zolt Veissa i broncanog Leona Kljuša (JD Val). U konkurenciji juniorki najbolja je bila Karmen Perkovic (JK Labud).Leon Kalac Prvenstvo je završio na 6. mjestu sa najboljim ulaskom u cilj na 3. mjestu u trecem plovu. Paola Miletic zauzela je 33. mjesto u ukupnom poretku i 7. mjesto u konkurenciji juniorki. Anteo Šumberac zauzeo je 64. mjesto. Treba istaknuti da su Paola i Anteo tek nedavno iz klase Optimist prešli u klasu Laser 4.7.