Pretraživanje

Akcija „Kreativan zid na ?ilu“ – poziv mladim umjetnicima

Srijeda, 16. Studenog 2011. - 6:34

Prva faza uredenja igrališta „?il“ u Starom gradu Labinu zapocela je ovo ljeto tijekom Festivala ArtDays u organizaciji Savjeta mladih Grada Labina kada su mladi volonteri ocistili igralište, oznacili linije za igranje košarke te ofarbali zid oko igrališta, a zagrebacka umjetnica Melita Matovic ocrtala jedan dio zida. Druga faza uredenja igrališta je akcija pod nazivom „Kreativan zid na ?ilu“ koji predstavlja umjetnicku akciju i intervenciju na zidu koji se nalazi uzduž košarkaškog igrališta, a predvidena je za 02. i 03. prosinca 2011. godine.

Ovom akcijom pruža se prilika marljivim rukama, grafiti majstorima i umjetnicima da uz osmijeh na licu osmisle novi izgled zida koji okružuje košarkaško igralište, te slobodan prostor kreativnim mladim ljudima da u razlicitim tehnikama ožive dio grada gdje mladi borave.

Akcija je u potpunosti volonterska, ali sigurni smo da to nece sprijeciti one umjetnike pune ideja i želje da iza sebe ostave trag na jednom od labinskih zidova, dok ce sav potreban materijal za rad osigurati Savjet mladih Grada Labina.

„Kreativan zid na ?ilu“ rezultirat ce novim i ljepšim izgledom igrališta, te izložbom fotografija nastalih za vrijeme provedbe akcije.

Sve što je potrebno je poslati svoje ime i prezime, kontakt broj te skicu crteža s objašnjenjem i potrebnim materijalom za rad do 25. studenog 2011. godine na e-mail: savjet.mladih@labin.hr

Povezane vijesti:

Završeni drugi Dani umjetnosti u organizaciji Savjeta mladih Grada Labina (fotogalerija)