Pretraživanje

400 kn za najugroženije građane: Do kraja mjeseca dostavite svoj IBAN Gradu Labinu

Srijeda, 04. Studenog 2020. - 0:00

Grad Labin poziva sve umirovljenike čiji je iznos mjesečne mirovine niži od 2.500,00 kn, da do kraja tekućeg mjeseca dostave IBAN brojeve svojih tekućih računa, kako bi ostvarili pravo na isplatu naknade uoči božićnih blagdana.

Podsjetimo, zbog epidemioloških mjera uzrokovanih epidemijom virusa COVID-19, u travnju je bila onemogućena tradicionalna podjela uskrsnih novčanih naknada i bonova za umirovljenike, domaćice i korisnike socijalnog programa. Iz tog razloga, Grad Labin će isplate izvršiti uoči božićnih i novogodišnjih blagdana. Naši će socijalno najugroženiji građani, umjesto uobičajene naknade od 200 kuna, dobiti jednokratno 400 kuna, u novčanim isplatama ili bonovima za kupnju namirnica u lokalnim trgovinama.

Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Labina koncem listopada krenuo je sa sakupljanjem podataka o IBAN-u, za sve umirovljenike čija mjesečna mirovina iznosi manje od 2.500,00 kn. Relevantna je samo zadnja isplaćena mirovina, a pravo na novčanu naknadu ostvaruju umirovljenici koji naznačeni iznos mirovine ostvaruju u listopadu 2020. godine. Kako bi ostvarili jednokratnu novčanu dotaciju u iznosu od 400,00 kuna, Gradu Labinu trebaju dostaviti IBAN na jedan od tri načina:

1) Elektroničkim putem, kroz obrazac dostupan na ovom LINKU
2) Preuzimanjem MS Word ili PDF dokumenta, njegovim ispisom te elektroničkim ili ručnim ispunjavanjem i dostavom ili slanjem poštom na adresu Grada Labina, Titov trg 11, 52220 Labin. Dokumenti za preuzimanje nalaze se na kraju ove objave.

3) Osobnim dolaskom na portu gradske uprave Grada Labina (od ponedjeljka do petka između 8 i 15 sati), te ispunjavanjem obrasca uz predočenje osobne iskaznice i kartice tekućeg računa.

Rok za dostavu podataka o IBAN-u je 30. studenoga 2020. godine, dok će se isplate izvršiti u prosincu. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na tel. 866-842 ili 866-843, te slanjem upita na e-mail adresu marina.brezac@labin.hr.

Grad Labin, sukladno svojoj Odluci o socijalnoj skrbi, uz umirovljenike povodom nadolazećih blagdana daruje svoje najpotrebitije sugrađane: osobe u Socijalnom programu i domaćice starije od 60 godina, koji ostvaruju pravo na bonove za kupnju namirnica u visini od 400,00 kuna. Ti će građani svoje bonove moći podići početkom prosinca, za što će ih Grad pravodobno obavijestiti putem medija i kroz sve svoje komunikacijske kanale.

 

Prilozi